Nyhetsbrev våren 2015

Snart väntar sommar med förhoppningsvis mycket sol och lång ledighet, så det har blivit dags att sammanfatta vad vi har gjort i den lokal hyresgästföreningen.

Första sammankomsten var årsmötet där vi bytte ut 2 av styrelsens medlemmar, nya ledarmöten i styrelsen är Magnus Bergström och Jonas Gyllenhak. Välkomna! Samtidigt satte vi upp nya kontaktuppgifter till alla i styrelsen på anslagstavlorna i portarna samt på hemsidan.

En önskan från tidigare bomöten har varit att ordna aktiviteter för vuxna att träffas, då många aktiviteter vi tidigare ordnat är riktade till barnen. Detta har resulterat i att vi startat ett stickcafé sista onsdagen i varje månad i vår träfflokal på Sturehillsvägen 36.

Intresset har nu visat sig att utöka detta till att virka och alla typer av handarbeten, samtidigt kommer vi till hösten på dessa träffar ordna en liten kurs i hur man stickar strumpor för de som vill lära sig. Egenstickade strumpor är både sköna i höst och vinterrusket och väldigt uppskattade julklappar.

Vi upprepade höstens stora höjdpunkt med en bytardag i slutet av mars, där vi tog tillvara på varandras barns urvuxna kläder som nu kommer till användning för andra barn. Det som blev över skänktes till välgörenhet.

Som vanligt träffade vi Stockholmshems förvaltare och diskuterade era frågor och funderingar om gårdarna och husen och vad som fungerar eller inte fungerar. Strax efter det samlade vi er boende och tog upp era förslag på vad vi kan fortsätta göra i föreningen. Tack för alla era idéer och tankar, vi i styrelsen gör vårt bästa för att uppfylla era önskningar.

Men för att kunna uppfylla flera önskningar, behöver vi hjälp från alla ni som har tid att ställa upp. Till hösten väntar nya aktiviteter och fester, har ni förslag på vad ni kan hjälpa till med eller vad ni önskar att göra i föreningen är ni välkomna att höra av er till styrelsen.

Samtidigt vill vi påminna om att nästa årsmöte då det alltid behövs fler styrelsemedlemmar. Som ledamot i styrelsen får man en unik möjlighet att vara med och påverka vad vi gör i föreningen samt en förhandsinblick i vad Stockholmshem har för planer på husen och området.

Vi avslutade vårens aktiviteter med en gemensam grillfest på Sjöviksbackens gård. Vi fick strålande sol och många barn med spring i benen kom. Intresset för pallkragarna blev jättestort, det är så kul att alla hjälpa till med att släpa jordsäckar och plantera växter. De nedersta pallkragarna är gemensamma, där föreningen har planterat bärbuskar, jordgubbs- och smultronplantor, kryddor och sallad. De övre pallkragarna på gården är privata odlingar.

Nyckel till kranen utanför träfflokalen på Sjöviksbacken 29, för att kunna vattna växterna på Sjöviksbacken, finns i miljörummet/grovsoprummet i port 25 tillsammans med vattenkannor.

Det har även startats en trädgårdsgrupp på Sturehillsvägens gård och de har varit flitiga att snygga till de gemensamma pallkragarna på den gården. De pallkragarna som står på Sturehillsvägens gård är gemensamma och de privata odlingarna är samlade till gräsplätten bakom sopkärlen.

Grillarna som finns på gårdarna är fria att använda av alla boende, men man får gärna rengöra grillarna efter att man använt dem så får vi alla en trevlig stund när det är grilldags. Grillen på Sjöviksbacken har flyttats till området på andra sidan trappan för att några boenden ska slippa grillos in i lägenheterna.

Styrelsen vill nu passa på att önska alla boende en jätteskön sommar, så samlas vi alla igen till kräftskivan/grillfesten i augusti efter att skolan har börjat. Mer information kommer om kräftskivan kommer, men datumet blir lördagen den 22 augusti.