Nyhetsbrev vintern 2015

Snart väntar julledigt och nytt år på det, så det har blivit dags att sammanfatta vad vi har gjort i den lokala hyresgästföreningen.

När sommarlovet och semestrarna var över var det dags att sätta igång med höstens aktiviteter. Första aktiviteten var vår kräftskiva, som tyvärr blev framskjutet av olika skäl. Styrelsen ber om ursäkt om detta var skälet till att vi bara blev ett fåtal som kom. Men trevligt hade vi och det är alltid kul att träffa nya boenden.

Vi fortsatte i slutet av september med vår traditionella bytardag. Men vi fick nog konkurrens av flyktingkatastrofen. Vi hoppas att det blir flera byten till våren.

Stickcaféerna har fortsatt med nya handarbetsglada boenden. Vi har träffats sista onsdagen varje månad och kommer att fortsätta med detta till våren. Datum kommer att publiceras på hemsidan efter nyår. Välkomna att handarbeta, snacka och fika. Alla är välkomna, nya som vana handarbetare.

Vi hade ett bomöte i mitten av oktober, där vi samlade era tankar och synpunkter om bland annat föreningen och gårdarna. Och som vanligt träffade vi även Stockholmshems förvaltare några veckor senare i ett samrådsmöte. Det var mycket som togs upp, bland annat hur snöröjningen kommer att skötas i vinter om det blir mycket snö, varför hissarna står stilla ibland och om ”knackningar” i rören. Du kan läsa mer om vad som togs upp på mötet i inlägget om Information från samrådsmötet som finns på hemsidan.

Styrelsen har nu äntligen fått hjälp av Ida att lägga till en bokningskalender på hemsidan. Så nu är det mycket lättare och tydligare att vi har två stycken träfflokaler som går att hyra. Information finns på vår hemsida, www.sjoviksbacken.se/vara-lokaler

Alla är välkomna att hyra, man behöver inte vara medlem i hyresgästföreningen, eller boende i Stockholmhems hyresrätter.

Tack vare ett stort intresse för uthyrningen av våra träfflokaler kommer föreningen att ha extra pengar över inför nästa år att göra ännu mera roliga saker tillsammans med. Har du idéer du vill göra tillsammans med föreningen eller vill du hjälpa till att anordna aktiviteter får du gärna höra av dig till oss i styrelsen.

I början av nästa år väntar årsmöte och är du intresserad av att bidra till en fortsatt trevlig och populär förening kan du anmäla ditt intresse för att bli styrelsemedlem till vår mailadress styrelse@sjoviksbacken.se

Styrelsen träffas cirka 9 gånger per år och du får många möjligheter att påverka vilka aktiviteter som ska erbjudas i föreningen. Du får träffa många boenden, både grannar och nyinflyttande.

Ännu en gång har vi lyckats fira halloween med dunder och brak. Nichlas har ytterligare en gång lyckats skrämma våra yngre medlemmar i sin omåttligt populära spökpromenad. I år var det fler igen som kom på halloweenfesten med mingel och mat. Ett stort tack till Nichlas och hans gäng för detta år….föreningen hoppas vi hörs igen nästa höst.

Styrelsen vill nu passa på att önska alla boende en jätteskön julledighet och ett gott nytt år, så samlas vi igen efter nyår med nya utmaningar.